Turta dulce

de cristina_s_world in Prajituri, 20 Noi 2012 | 6088 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - aproximativ 850 g faina
  • - 2 linguri miere
  • - 2 oua
  • - 200g zahar
  • - 200 ml ulei
  • - 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet sai zeama de lamaie
  • - 1 lingurita praf de scortisoara
  • - 1/2 lingurita praf de cuisoare
  • - un varf de cutit praf de enibahar
  • - 200 ml lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Intr-un bol amestecam 500 g faina cu toate celelalte ingrediente, pana cand compozitia e omogena si fara cocoloase. Mai adaugam faina, putin cate putin pana cand compozitia se transforma intr-o coca de consistenta plastilinei, buna de intins si modelat.

Se lasa la rece cam o jumatate de ora, sa se odihneasca, apoi se rup bucati din ea si intindem foi groase de 4-5 milimetri (stai fara grija, creste la copt destul de mult, ajungand la o grosime de 2 centimetri, ceea ce e mai mult decat perfect), din care decupam forme diferite cu ajutorul formelor speciale pentru fursecuri. Plansa de lucru si sucitorul nu este nevoie sa fie unse cu ulei si nici infainate.

Formele decupate le-am asezat intr-o tava captusita cu hartie de copt si apoi le-am copt in cuptorul infierbantat in prealabil, pe raftul de sus, la foc moderat spre mare, aproximativ 15 minute, pana cand au crescut si au trecut testul apasarii cu degetul :) Cand le apesi, nu trebuie sa fie moi, ci ferme. Atentie, caci se pot arde usor!

Dupa ce s-au copt si s-au racit, am chemat "ajutatorii" si am dat liber la distractie :) Anul acesta am cumparat creioane pentru decor de la Dr. Oetker.

Anul trecut am folosit pentru decor ciocolata topita, alba si neagra, bucatele de jeleuri si fulgi colorati. Procesul a fost mai anevoios, deoarece am pictat cu pensula turta dulce si trebuia sa tot incalzesc ciocolata, dar distractia tot mare a fost :)


Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pain d'epice